mapa-slovensko

Nay elektro_interiér

Bratislava, SR

štúdia_2012

sipka Tesla-Radio_21 maytag_washing_machine VacuumCleaner old-tv1 fridge_1952-Robins-Egg-Blue2

idea

Navrhovaný stav

Recycling_symbol.svg Untitled_Panoramaa1

Nay-elektrodom vo svojich pobočkách zbiera nepotrebné elektrospotrebiče. Návrh využíva a recykluje staré chladničky, kávovary či televízory a uplatňuje ich v novom priestore.

l_086656661

panoráma Obchodnej ulice a riešený nenápadný objekt uprostred

Na druhom podlaží vzniká kaviareň s nezávislým vstupom, zariadená recyklovanými elektrospotrebičmi, ktoré sú súčasne pohyblivé a umožujú zmenu dispozície podľa  pottreby_možnosť prezentačnej miestnosti, klub, prednášky.

B C D E

Návrh ráta s vytvorením dvoch na sebe nezávislých funkcií, ktoré sú počas dňa spojené a vo večerných a nočnýc hodinách sa oddelia. Prvé podlažie je venované predaju spotrebnej elektroniky, na konci priestoru je tmavé schodisko, ktoré sa premieňa na projekčnú plochu, kde si divák­nakupujúci môže oddýchnuť pri projekcii.

Na druhom podlaží sa nachádzajú kóje kde si klient môže vyskúšať drobnú elektroniku / laptop, hry atď. / v absolútnom pokji a súkromí. Menitelný interiér kaviarne je zariadený recyklovaným mobiliárom.

pôdorys_1.np

pôdorys_2.np

pôdorys_2.np

rez_A-A

foto_pôvodný stav / vizualizácie

   Rozširovanie  portfólia firmy a jej prístup ku klientom sa vždy odráža v nových priestoroch. Požiadavka klienta bola v tomto prípade jasne definovaná a miesto, ktoré sa malo stať novou pobočkou, ponúkalo zaújímavé možnosti. Typická pozdĺžna dispozícia domu na Obchodnej ulici obsahovala niekoľko výziev, ktoré sa nakoniec ukázali ako výhody. Nový interiér ponúka okrem tradičných obchodných priestorov aj možnosť neformálneho strávenia  voľného času v centre mesta. Návštevník tak vstupuje do predajne-nepredajne, kaviarne-nekaviarne, kina-nekina. Hranice a funkcie sa navzájom prekrývajú.